Maxipig & Sergal - Tecnologia contrastada

A Sergal tenim clar que tenim partners amb les màximes garanties. Un d’aquests partners és la MaXipig®; una màquina que permet augmentar l’índex de fertilitat en truges en només 30 minuts.

Un recent article a la revista Reproduction in Domestic Animals s’ha fet ressó dels resultats de com l’estimulació de llum vermella del semen de verro abans de la inseminació artificial pot millorar la fertilitat a les granges.

Es va realitzar una enquesta sobre dades de fertilitat in vivo de 31 granges de porcs distribuïdes a tot el món per determinar si el semen del verro, estimulat amb llum vermella LED, augmentava el seu rendiment reproductiu després de la inseminació artificial (AI).

Es va trobar que l’estimulació amb MaXipig® de llum vermella augmentava els índexs de freqüència i els nombres totals de garrins nascuts i nascuts vius. L’estimulació de llum vermella va augmentar els índexs de part en 27 explotacions, amb un augment del 0,2% al 9,1%. Es van observar resultats similars a les mides de les ventrada.

En explotacions sense resposta a l’estimulació de la llum vermella es varen suggerir millores de maneig després de la IA.

Els resultats indiquen que un ús rutinari de l’estimulació de llum vermella del semen de verro pot tenir un efecte positiu sobre el comportament reproductiu. No obstant això, l’eficàcia d’aquest sistema sembla dependre molt de l’administració adequada de les explotacions porcines.

Últimes notícies